Blog

Hoeveel verdien je met een 0 uren contract?

Hoeveel verdien je met een 0 uren contract?

Het 0-urencontract gaat uit van het principe ‘geen werk is geen loon’. De werkgever betaalt dan alleen loon over de gewerkte uren. Deze afspraak moet contractueel zijn vastgelegd. Na 1 jaar krijgt de werknemer recht op een vast aantal werkuren (het gemiddeld aantal uren van de afgelopen 12 maanden).

Wat is een 0 uren contract?

Een nulurencontract heeft de volgende kenmerken: U gaat aan het werk als uw werkgever u oproept. U heeft een contract voor bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd. Maar u heeft geen afspraak gemaakt over het aantal uren dat u werkt.

Kun je met een 0 uren contract een hypotheek krijgen?

Met een nul-urencontract heb je geen garantie op inkomen, omdat dit kan betekenen dat je een week helemaal niet werkt en dus niks verdient. Toch is het met een nul-urencontract ook mogelijk een hypotheek af te sluiten.

Wat houdt een 0 uren contract in?

Kun je een hypotheek krijgen als uitzendkracht?

Als uitzendkracht of flexwerker heb je geen contract bij het bedrijf waar je werkt, maar bij een uitzendbureau. Wil je een hypotheek afsluiten, dan kijkt de bank, net als bij een tijdelijk contract, naar jouw inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren.

Kun je een hypotheek krijgen zonder vast contract?

Ja, je kunt ook een hypotheek zonder vast contract afsluiten. Je mogelijkheden hangen af van je persoonlijke situatie. Welk soort contract je hebt, speelt hierbij een belangrijke rol, net als een intentieverklaring. Deze informatie is nodig om de hoogte van de hypotheek te kunnen bepalen.

Wat houd een 24 uur contract in?

Het min/max-contract behoort tot de flexibele arbeidsovereenkomsten. Een werkgever komt met de werknemer overeen dat er per maand (of per week) een minimum aantal uren gewerkt wordt. Een oproepkracht kan dus bijvoorbeeld minimaal 24 uur werken met een maximum van 40 uur per week.

https://www.youtube.com/watch?v=J4Tgcz28bHc

Share this post