Blog

Is de Spaanse margriet winterhard?

Is de Spaanse margriet winterhard?

Overwinteren. De Spaanse margriet kan overwinteren, maar dan zal je de plant wel naar binnen moeten halen. De plant is namelijk niet winterhard. Is het niet mogelijk om de plant naar binnen te halen dan kun je de margriet ook stekken.

Is de Spaanse margriet een vaste plant?

In ons klimaat worden ze bijna uitsluitend als eenjarige planten gehouden, maar Spaanse Margrieten – ze heten officieel Osteospermum ecklonis – zijn in hun Zuid-Afrikaanse oorsprongsgebied eigenlijk langlevende halfheesters.

Hoelang bloeien Spaanse margrieten?

Kleuren en vormen De bloemen van de Spaanse margriet bloeien van juni tot en met oktober, in zo’n dertig kleuren. Je ziet de plant meestal bloeien in het wit, geel, okergeel, oranje, rood, roze, lila, paars of in meerdere kleuren. Ook de bloemvormen kunnen heel verschillend zijn.

Kunnen Spaanse margrieten tegen nachtvorst?

Spaanse margrieten zijn erg koudegevoelig. Heb je ze al buiten geplant en dreigt er nachtvorst (dat kan nog heel goed tot midden mei) dek ze dan even af met tuinvlies (ook bij GroenRijk te koop).

Hebben Spaanse margrieten veel water nodig?

Water geven en snoeien Geef de plant in het voorjaar en in de zomer dagelijks water. Zorg er wel voor dat de grond waterdoorlatend is en de wortels dus niet in water blijven staan. Snoei de Spaanse margriet na de eerste bloei terug, zodat de plant de kans krijgt om nog een keer te bloeien als de zomer bijna voorbij is.

Is een fuchsia winterhard?

Verzorging van de Fuchsia. De Fuchsia of bellenplant is zeer geliefd vanwege de fraaie hangende bloemen in prachtige kleuren. Er zijn ontelbare kruisingen, zowel met enkele bloemen, half gevulde en gevulde bloemen. De meeste van deze tuinvormen zijn niet winterhard en worden daarom als kuipplant gehouden.

Is de Osteospermum een vaste plant?

De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Deze plant is zeer geschikt voor ‘de tuin op het zuiden’. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond.

Kun je een margriet overhouden?

Wanneer je je planten toch wilt overhouden, kan dat het beste op een lichte plek bij een temperatuur tussen 5 en 10 °C. Haal ze voor de eerste nachtvorst naar binnen. Verpot ze dan in het voorjaar. Haal liefst dagelijks de uitgebloeide bloemen weg.

Waar koop ik Spaanse margrieten?

Eenvoudig Spaanse margriet online bestellen bij Tuincentrum Koeman. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden én bloembollen. Spaanse margriet kopen doet u bij ons eenvoudig online!

Kun je margrieten overhouden?

Wanneer je je planten toch wilt overhouden, kun je ze het beste laten overwinteren op een lichte, vorstvrije plek bij een temperatuur tussen 5 en 10 °C. Haal ze voor de eerste nachtvorst naar binnen. Verpot ze dan in het voorjaar. Haal tijdens de bloei regelmatig de uitgebloeide bloemen weg.

Hoe vaak Spaanse margriet water?

Water geven en snoeien Geef de plant in het voorjaar en in de zomer dagelijks water. Om de plant extra mooi te houden kun je wat mest toevoegen aan het water. Als je de plant in een pot hebt staan dan kun je het beste een pot met een drainage gat kopen of de bodem bedekken met hydrokorrels.

Hoe lang leeft een Margriet?

Specificaties

Plantgroep 1-jarigen meer…
Standplaats Zon
Familie Composietenfamilie
Bladkleur Groen
Bloeitijd juni – september

Share this post